top of page
haarden

4 generaties ver en bijna 90 jaar ervaring.

Reeds begin 1930 opende Albert De Brabandere zijn zaak “Mekaniek stovenmakerij” te Kortrijk. Met het beetje geld hij had samen gespaard maakte Albert zijn eerste kachel, “een buizestove” zoals in de volksmond werd genoemd hij deed dit na zijn werk als mekanieker. Beetje bij beetje groeide zijn zaak en na korte tijd kon hij zich volledig toeleggen op zijn kachels en kon in het Kortrijkse al snel enige bekendheid verwerven.

Zijn zoon Andre trad in de voetsporen van zijn vader en zag alles nog een beetje groter, hij vestigde zich in de Voorstraat te Kortrijk met een aanbod van verschillende kachelmerken want ondertussen hadden de geroemde merken hun opmars gemaakt met hun gekende voorzetkachels op kolen, hout en mazout. Maar daar stopte het niet voor Andre en hij zag het nog iets groter en startte ook met de verkoop van grootkeukens. Een verhuis naar het ’t Hoge in Kortrijk was een logisch gevolg waar op deze site een grote werkplaats was en er de grootkeukens onderbracht, terwijl de verkoop van de kachels in de Voorstraat bleef gevestigd.

Ondertussen hadden 2 van zijn zonen ook de microbe te pakken, Hervé had het eerder begrepen voor de grootkeukens en Luc zag meer heil in de kachels.

In 1976 week Luc uit naar Izegem (Roeselare) in de Stijn Streuvelstraat waar hij een eigen zaak opstartte met een kleine toonzaal. Naast de kachels, legde Luc zich ook toe op flessengas (propaan, butaan), industriële gassen alsook klein sanitaire toepassingen.

In 1994 versterkte zijn zoon Frederic de rangen.

In 1996 werd de zaak uitgebreid, een nieuwbouw werd geplaatst met een ruime toonzaal van een kleine 220 m².

In 2003 werd overgegaan van éénmanszaak Luc De Brabandere werd naar bvba, nl Verwarming De Brabandere bvba.

Anno 2014 is Luc op pensioengerechtigde leeftijd en wordt de zaak verder gezet door zijn zoon Frederic en zijn schoonzoon Kurt.

Meer en meer streven we naar een a tot z afwerking, van kachels en haarden tot compleet afgewerkte designwanden, van kolen tot pelletkachels, van voorzet tot inbouwkachels, sfeer alom, voor ieder budget zoeken we een oplossing.

Steeds welkom voor een kijkje in onze ruim vernieuwde toonzaal. U kunt ook altijd vrijblijvend contact opnemen.

Frederick en Kurt.

Historiek van De Brabandere uit Izegem (Roeselare): haarden & kachels

Verwarming De Brabandere

Op zoek naar degelijke kachels & haarden? Dan kunt u bij ons terecht!

bottom of page