top of page
haarden

Tuberen van schoorstenen

Bij De Brabandere in Izegem, bij Roeselare, kunt u naast kachels en haarden ook terecht voor het tuberen van schouwen.

Het tuberen van schoorstenen is onontbeerlijk voor slecht trekkende schoorstenen. Indien er een licht condensatieprobleem bestaat, kan dit in vele gevallen simpelweg verholpen worden door de plaatsing van een trekregelaar. Indien er een groot condensatieprobleem is, zal het intern tuberen van de schouw onontbeerlijk zijn, op voorwaarde dat er geen grote problemen met de bestaande schoorsteen zijn en dat de opening van de schoorsteen voldoende groot is om tuberen toe te laten.

Wat is tuberen?

Bij het tuberen brengt men in een bestaand kanaal een volledig onafhankelijke buis in die volledig instaat voor de afvoer van en de dichtheid voor de verbrandingsgassen. Dit gebeurt vanaf de aansluiting op de verbrander tot aan de uitstootopening van de schouw. Het doel van deze techniek is het verbeteren van de eigenschappen van een schouw. Het laat toe om in een verouderde woning de ideale schoorsteen te plaatsen zonder de identiteit van de woning te schenden.

Een 2de optie is kan ook zijn van het plaatsen van een dubbelwandig extern schoorsteenkanaal. Dit heeft het grote voordeel dat het schoorsteenkanaal buiten de woning gelegen is. De schoorsteen wordt dus volledig geplaatst in functie van het gekozen toestel. Bij deze keuze geen verlies aan woonruimte.

We helpen u graag verder met uw problemen, we zijn steeds bereikbaar via onze contactpagina voor verdere vragen.

Tuberen van schouwen & schoorstenen in de regio Izegem - Roeselare

Verwarming De Brabandere

Onze professionals tuberen uw schouwen én schoorstenen!

bottom of page