top of page
tuberen van schoorsteen

DE BRABANDERE LUC, UW SPECIALIST VOOR HET TUBEREN VAN SCHOORSTENEN

zwarte pijl

WAT HOUDT HET TUBEREN VAN SCHOORSTENEN IN?

In het kort betekent het tuberen van schoorstenen dat er een flexibele inoxbuis wordt geplaatst in een bestaande schoorsteen. Deze buis wordt geplaatst van de aansluiting van uw open haard tot de uitstootopening. Het tuberen van schoorstenen wordt tegenwoordig vaak gedaan omdat het problemen met de schoorsteen voorkomt. Meer nog, het verbetert de werking ervan. Dat komt omdat de extra voering ervoor zorgt dat uw schoorsteen lucht- en waterdicht is. Daarnaast biedt het extra isolatie waardoor er meer trek in de schoorsteen komt en deze sneller op temperatuur komt. Het tuberen van schoorstenen is vaak een noodzaak bij een onveilige of slecht trekkende schouw, maar is altijd een waardevolle ingreep. 

Anker 1
tuberen van schoorsteen

SCHAKEL EEN PROFESSIONAL IN VOOR HET TUBEREN VAN SCHOORSTENEN

Het tuberen van schoorstenen kan klinken als een eenvoudige klus, maar dat is het allerminst. Het eindresultaat moet ervoor zorgen dat er minder condens in uw woning is en dat verbetert uw gezondheid en het rendement. Reden te meer dat een goed uitgevoerde installatie cruciaal is.

black-arrow-down.gif

Het tuberen van schoorstenen gebeurt volgens bepaalde stappen waardoor een specialist als De Brabandere Luc in Izegem een goede keuze is. In sommige gevallen is het tuberen nog geen noodzaak en lost een trekregelaar het probleem op. Voorafgaand aan het uitvoeren van de werken kunnen we deze situatie voor u beoordelen. 

Anchor 1

Wilt u uw schoorsteen laten tuberen? Maak een afspraak bij De Brabandere Luc in Izegem voor uw woning of bedrijf in West-Vlaanderen.

bottom of page